Senaste inläggen

Av Ulrika - 15 april 2012 20:57

Min allra bästa vän är vår katt Smulan. Ibland tror matte att jag kommer att älska henne till döds. Man kan leka med henne, man kan mysa med henne, gå på promenad med henne och bäst av allt är att man kan sova tillsammans i Mattes säng med henne. Speciellt mysigt är det när den är obäddad.


   

 

Ikväll busade jag lite med Mamma Ofelia. Vi kampade om en leksak. Gissa om jag låter morsan slita. "Lilla Mamma" ta i lite då!   

En egobild av mig, visst är jag härligt lurvig!    


Alpina

Av Ulrika - 6 april 2012 21:53

Vilken bra dag att börja blogga på igen.  Idag är det nämligen Alpinas födelsedag!   Hon blir 3 år idag och det har vi firat tillsammans med hennes syster Lovikka (också 3 år idag). Vi har varit på en dagstur till Österlen på konstrunda.


Tre lurviga damer, Ofelia, Alpina och Lovikka.


   

Det var inte bara konst som vi tittade på utan det blev även en tur ner till havet och männsikorna pausade men en fika på café Annorlunda. Människorna var trinda och runda när de kom ut därifrån så efter det fick vi hundar rasta kakmonsterna i backen upp för Stenshuvud. 

 


 


Vi vill önska alla en riktigt Glad Påsk och till alla mina barn och Alpinas kullsyskon önskar vi ett stort Grattis på 3-årsdagen!


Ofelia & Alpina

Av Ulrika - 29 juli 2011 20:08

Idag har jag varit på återbesök hos farbror Veterinären. Han tittade och kände så att inget låg och gömde sig i vävnaden bakom, han berömde det fina ärret och sa att nu såg det äntligen riktigt bra ut. Om en vecka ska jag ta bort stygnen, jiiipiii! Då ska jag väl äntligen få slippa dumstruten!  


När vi kom hem så släpades jag ut i klipprummet, äsch släpades och släpades, jag gillar att vara där. Matte klippte mig ganska kort både på kropp och knopp. Det har regnat ganska mycket de senaste dagarna och det tar evig tid för mig att torka. Inte kul att bli instängd i en plaststrut när man är genomvåt. I morgon blir det nog Alpinas tur att få ordning på pälsen.


Trattis o Alpina
Av Ulrika - 27 juli 2011 18:52

För drygt en vecka sedan upptäckes en svullnad på min, Ofelias hals. Man kontaktade djursjukhuset i Helsingborg (eftersom vi fortfarande var i Båstad)som menade på att det inte var anledning till ett akutbesök men att det skulle följas upp. Vi misstänkte att det var ett insektsbett . Svullnaden växte och växte började vätska sig och det luktade "skunk" i hela huset. Ny kontakt denna gången med den egna veterinären som lovade att komma hem och titta på mig på eftermiddagen (då hade vi kommit hem till Malmö igen). När hon äntligen kom så tog det inte lång tid innan hon avgjorde att jag måste vidare, nu hade svullnaden blivit stor som en tennisboll. Efter lite om och men fick Matte en akuttid till mig samma dag. Det blev på den nyöppnade veterinärkliniken som bara ligger ett stenkast bort och jo de skulle klämma in ett akutbesök för mig.  När vi kom ditt ett par minuter senare hade det varit ett hundslagsmål någonstans så de höll på att jobba med dessa akutpatienter, sen kom det in ytterliggare en hund som blivit påkörd på vägen utanför kliniken. Då trodde jag Matte skulle gå i taket, när skulle det få bli min tur. Så äntligen blev det dags. Veterinären tömde bölden på två stora sprutor var, gav mig antibiotika och smärtstillande och så bokades en ny tid till mig på morgonen därpå. Veterinären ville öppna och se så att det inte låg en trästicka, benflisa eller liknande som orsakade denna stora böld.


Jag öppnades och veterinären skar bort den stora bölden, han hittade ingen sticka men dessvärre var det en stor vävnadsdöd vilket gjorde att han fick karva ordentligt. Jag fick ett drän i såret och en återbesökstid till på måndagen därpå. Veterinären trodde att det kunde röra sig om ett ormbett eftersom det var så stor vävnadsdöd.  Med mig hem fick jag antibiotika och smärtstillande. Såret fortsatte att vätska sig och efter någon dag såg det ut som om ett stygn gått upp. Det såg inte bra ut, jag fick komma och visa upp såret och mycket riktigt det såg inte ut som det skulle. Jag fick ny starkare antibiotika och det blev ny operation men nu verkar det som det äntligen är på rätt väg. Såret ser fint ut och det vätskar sig inte mer. Håll tummarna för mig! Vad som egentligen har orsakat bölden får vi nog aldrig reda på, insektsbett, ormbett, rivsår från en buske eller kanske har jag stuckit mig på en igelkott, vem vet.


Det västa med att bli opererad är nog att man måste bära en fånig tratt runt huvudet. Man går in i alla saker och man kan inte krypa in under Mattes stol när hon sitter vid datorn eller köksbordet. Men den har också vissa fördelar, alla flyttar sig för mig, de flyr till höger och vänster när jag kommer ångande som ett lokomotiv. Man kan också effektivt på kalla Mattes uppmärksamhet, när hon försöker uträtta något i hemmet så går man helt enkelt efter, nära nära, då kör man tratten i knävecken på Matte och hon måste helt enkelt upphöra med sitt hushållsarbete och istället ägna en mysstund med mig! Smart va!!


Sen detta med mediciner är också en höjdpunkt i tillvaron. Med tabletten följer nämligen en köttbulle. Lillmatte E har gjort dem till mig! Kan det vara så att jag håller på att bli lite bortskämd?Här ser ni lite av min rakade haka och hals och dränet som sticker ut.Det var allt från Trattis 

Av Ulrika - 18 juli 2011 21:45

För 1 år sedan kom den här högen med valpar! 8 små fina konstnärer kom till världen. Idag firar de sin första födelsedag.


  

Ett stort Grattis önskar vi er!


Hipp hipp...  Hurra! Hurra! Hurra!


Kramis

Mamma Ofelia & Syrran Alpina

Av Ulrika - 16 juli 2011 19:21

Vi börjar med att gratulera Mari och Lapinlumon Hilarius till sista certet,  i och med det är han nu stolt champion i både Sverige och Danmark. Han blev även 2a bästa hane på fredagen.


Idag lördag var vi inte där men ryktet har nått oss att han som debuterande i championklassen avslutade dagen som BIM! Stort Grattis Mari, det var er helg!

  

Hur gick det för mig och Lovikka? Jo vi var bara i Tvååker på fredagen och vi är mycket nöjda med resultatet. 


Min kritik löd

"Välbyggd tik, Feminint huvud med vackert uttryck. Bra ögon, öron och bett. Välvinklad. Utmärkt kropp och benstomme. Rör sig utmärkt från sidan"


Matte var jätte nöjd och glad att jag änligen var lite feminin     

Domaren höll även lite öppen kritik vilket var kul då hon berättade vad hon såg och vad som avgjorde hennes bedömning.


  Jag slutade som 2a i öppenklassen med CK. Lovikka som är i löp blev 3a men för dagen utan ck, som domaren uttryckte sig, men hennes kritik var super den också.


Efter utställningen  åkte vi hem till Gamlematte och Gamlehusse och lekte i deras trädgård med mamma Ofelia som inte fått följa med. Lovikka lurar i buskarna. 

Tjejernas Fotbolls-VM är i full gång, Lovikka och jag visar här en närkamp!    Brons till Sverige!!!


Söta Lovikka! 


Sommar kramar

Alpina


Av Ulrika - 7 juli 2011 10:40

Igår var vi på utflykt till ett ställe som heter Storegård. Det ligger utanför Lund och kan varmt rekommenderas. Det kostar 50 kronor per hund att gå in där och sen får man leka, träna och uppleva hur mycket som helst och hur länge man vill och orkar. Det finns många aktiviteter såsom agility, flyball, hund-
frisbee, rallylydnad, miljöbanor, terrängsök m fl. se www.storegard.se

Vi började på miljöbanan. Alpina går balans på träkubbar, några står inte helt stadigt så hon får koncentrera sig.

Jag åker rullebör. Det är skoj!

 

Lyckades fånga Lovikka i en paus.

 

Jag går på taket med min Lillmatte E

       Sen kan man kolla in stora fyrbenta djur. Spännande tyckte Alpina   Hej! Vad stor du är.

Jag körde lite agility. Det var ett tag sedan, men alla momenten satt hyfsat. Bara i slalomen som jag försökte fuska med, men när Lillmatte drog ner tempot lite och var tydlig i vad hon ville, alltså inget slarv så fixade jag även det.      Här var fyra studs på rad, men det klarade jag snyggt!


  Lovikka och jag pausar i en soptunna.


Supersoporna

Ofelia o Alpina


Av Ulrika - 2 juli 2011 10:56

Att det regnar är inget jag bryr mig om. Nej absolut inte, jag ligger gärna kvar ute på gräsmattan och tuggar på leksaken som min Mamma Ofelia fick av Pappa Totti när jag föddes. Kom ut och lek med mig!!

  

Och inte vill jag komma in heller, inte ens när Matte ropar. 


Midsommar helgen firade vi i Göteborg hos vår vän Balder. Balder är numera min favorit kille.  Först trodde jag att han var lite farlig, men ganska snart konstaterade jag att han var helt ofarlig. Så cool och snäll att han inte sa ett pip när jag kröp under magen på honom när han stod och drack hemma i vattenskålen. Mamma Ofelia gillar honom också skarpt, hon blev så himla glad när hon märkte att vi skulle hem till Balder.   Lillmatte E och världens goaste Balder

Lillmatte I och världens goaste JAG


Dripp Dropp

Alpina 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se