Senaste inläggen

Av Ulrika - 6 april 2011 08:28

  


GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN

ÖNSKAS

 LOVIS, ALPINA, AUGUST, LOVIKKA, SIXTEN, CHIPPEN

 OCH ZIGGE


För 2 år sedan var det första dagen på barnens påsklov och Ofelia var ganska flämtig och ville inte lämna min sida. Vid lunch satte hon i gång och valpa. Min tanke var att jag skulle sköta valpningen själv så att Ofelia hade det lugnt omkring sig. När förstfödde Lovis hade kommit så ville Alpina ut med en gång och då insåg jag att jag behövde hjälp med lite kringbestyr för att kunna vara fullt koncentrerad på Ofelia och valpningen. Barnen kallades in, Lillmatte I, då 14 år fick hjälpa till och torka valpar och att anteckna vikt och kännetecken medan Lillmatte E då 10 år, hade ansvaret att hålla valparna varma medan Ofelia födde fram fler. När två valpar var födda ringdes husse så han fick veta vad som var på gång, även han kom hem. Slutligen var hela familjen samlad och fick uppleva denna fantastiska händelse tillsammans. 7 vackra valpar föddes i lugn och ro och sen fick Ofelia njuta ostört i valplådan och bekanta sig med sina små.  Jag var tacksam för all hjälp jag fick av familjen, vilken upplevelse vi fick!

Tack Ofelia för att du givit oss så mycket!


Stolt Matte

Ulrika

Av Ulrika - 4 april 2011 15:53


I helgen har vi varit hos gamlematte och husse medan de andra varit och firat Balders 7 årsdag i Göteborg. Balder är min labrador kompis. Grattis Balder önskar både jag och Alpina dig, trots att vi inte fick följa med!


På vägen hem från Göteborg så passade de på med ett besök hos min son Sixten.


Sixten har vi inte sett sedan han var 6 månader gammal och nu blir han 2 år om ett par dagar. Han mötte oss härligt socialt. Sen visste han hur han skulle fjäska extra mycket för Matte. Han lät sig villigt kelas med och så satte han sig i Mattes knä och bara njöt av att bli klappad. Han hade blivit helt nerklippt för ett par veckor sedan men redan visade pälsen vilka fantastiska lockar han har. Han såg riktigt fin ut tyckte Matte, lik sina bröder. Tack snälla fam Wahlin för att vi fick komma och hälsa på er.  Tja vad gjorde vi i Båstad medan de andra var iväg? Jo rastade gammelhusse i skogen på åsen. Höll ordning på tomtgränserna, inga obehöriga katter tack. Och grannens lilla vita hund måste ju få veta att vi var där. Gäller att skälla mycket och högt! Tyvärr hade de gjort något mycket dumt i Båstad. De hade spärrat av trädgårdslandet och vissa rabatter. Supertaskigt tycker jag. Inte kunde man gräva efter gamla kvarglömda potatisar eller något annat gott. Till och med området under fågelbordet var avspärrat. Utomordentligt dumt för det är gott med fågelfrön. Men det var nog det enda som inte var som det brukar, övrig service och andra bekvämligheter var som alltid fem  .


Ofelia Av Ulrika - 20 mars 2011 20:48

Vi börjar med lilla Chippen, Mattisbackens Claudius, som står i mitten av bilden.

  Domaren och domaraspiranten  granskar Chippen både ut- och invändigt. Och det gick bra, han vann sin klass och gick vidare till bästa hane konkurrensen.


    

Han placeras som 2a bästa hane och får sitt första cert. Stort Grattis till "farmor"Margareta o  Chippen.


Margareta och Annika gratulerar varandra. Annikas fina Massimo slutade sedan som Bäst i rasen. Grattis till dig också Annika!


Tidigare på dagen gjorde Milla sin debut i ringen.

  Min Matte fick äran att visa henne och Milla skötte sig fint och fick en fin kritik.  Men bäst av allt tyckte nog Milla det var att få sitta i sin Mattes knä och mysa.

 

 

Jag visade upp mig och fick en fin kritik, att jag var välkroppad med utmärkt päls och rörde mig balanserat dock önskade domaren mig lite mer feminin. Jag blev 2a i klassen.


Sen var det Lovikkas tur, tyvärr föll hon inte domaren i smaken denna gång. Bl a var pälsen inte på topp men som Lovikkas matte sa, nu tar vi nya tag och ser vad nästa domare säger.


 


Det var gårdagen det, idag har pälsen åkt av Lovikka och sen åkte vi allihopa ut på Almåsa och gick en promenad. Oj vad vi sprang i den härliga vårsolen. Snön har smält och det har bildats små sjöar på åkrarna som man kan bada i!  Underbart!!!


AlpinaAv Ulrika - 16 mars 2011 20:27

I söndags gjorde Hundungdomarna ett studiebesök på djursjukhuset. Vissa hundar fick prova på både att simma och treadmill. Lovikka var en av försökshundarna.  

     

Här provar Lovikka Treadmill, det är en skonsam träning på löpband i vatten.


  

Lovikka var duktig och de ökade hastigheten så att hon fick springa med vatten ända upp till magen. Här håller de på att tappa ut vattnet igen.


Sen var det dags för vanlig simträning i bassäng. Lätt som en plätt tyckte Lovikka och fångade både ringar och bollar i vattnet. 

 

Duktiga Lovikka som hämtade bollen till sin Lillmatte R.


         

Ofelia o Alpina

Av Ulrika - 13 mars 2011 09:26

  


Milla har varit här och fått sitt långa chrmiga rufs klippt. Pigg och glad stormade hon in. Om inget oförutsett inträffar ska hon göra sin utställningsdebut nästa helg. Det ska bli spännande och se vad hon säger om den miljön, hoppas hon tar med och visar sitt charmiga sätt.


Nu fungerar mitt internet igen, Tack o lov! Likaså fungerar min e-mail. Inte klokt vad man är beroende av sin dator nu förtiden.


Ofelia & Alpina

Av Ulrika - 26 februari 2011 14:01

  Måsta tyvärr meddela att vårt internet inte fungerar som det ska. Matte kan inte ta emot e-post mm.   Matte ska ta ett allvarligt snack med sin leverantör Telia. Vi återkommer så fort problemet har löst sig! Önskar man nå Matte går det bra att ringa   Telefonnummer finns på hemsidan www.mattisbackens.se


Simma lungt   

Ofelia & Alpina
Av Ulrika - 14 februari 2011 14:07

I fredags åkte Matte och jag, Alpina, till Hässleholm för att hälsa på Mia, Salma och Gila. Gila gjorde allt för att leka med mig men jag hade ingen större lust, jag löper ju. Annat var det för ett par veckor sedan, då ville jag leka så nästa gång Gila och jag ses blir det nog en massa bus. Men vi hann med en promenad i isande vind och snöblandat regn, men vad gjorde det, det fanns massor av härliga nya dofter att upptäcka.


Här sitter vi alla tre fint i soffan, Gila Salma o jag. Tripp trapp trull.

    

Här pausar Gila lite i soffan. Söta goa Gila.


Tack Mia Salma o Gila för att vi fick hälsa på!


  

I söndags hade vi åter besök av en "valp". Det var Leo som kom för att få lite tips. Matte var imponerad för Leo var så fint klippt redan när han kom. Så det blev bara lite information kring öronen och några små klipp på rygglinjen sen var Leo klar. Leo är en härligt glad kille som gärna vill att det ska hända något, helst hela tiden annars klagar han högljudt. En oerhört charmig typ!


  


  


Tack Leo för besöket!


Glad Alla  -dag önskar vi alla våra vänner!


Alpina & Ofelia

Av Ulrika - 3 februari 2011 15:10

Idag kom ett vitt troll hem till oss!


   Världens goaste och gladaste Tello var det som kom och hälsade på. Han ville få sina toppar klippta. Matte tog fram saxen igen och topparna rök, men nog var det lite mer än topparna... hon halverade stackars lilla Tello. Tåligt stod han där på bordet medan Matte klippte och klippte. Men oj vad fin han blev!


    


Inte heller idag fick vi träffa någon snygging, trots att jag emellanåt stod i tvättstugan och sjöng och gnydde för att få uppmärksamhet. Jag ville ju inte att Matte skulle glömma bort att bjuda in Tello så som hon gjorde igår med Mattis. Jag tycker Matte är lite taskig som inte låter oss hälsa bara för att jag och Alpina löper. Hon säger att vi är karltokiga!


Voff!   

Ofelia

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se